Handleiding Spotnet Classic

Handleiding Spotnet

Om gebruik te kunnen maken van nieuwsgroepen, heeft u een nieuwsreader en een payserver nodig.
De nieuwsreader Spotnet Classic is op dit moment de meest in gebruik zijnde nieuwsreader, waarschijnlijk is het programma zo populair onder de usenet gebruikers omdat het zo eenvoudig in gebruik is. Let op dat Spotnet Classic een nieuwere versie is dan Spotnet 2.0 welke sterk verouderd is.

Hieronder vindt u een korte uitleg hoe u het programma kunt installeren op uw PC met behulp van de account gegevens die u ontvangen heeft van uw usenet provider NewsXS.
Deze gegevens vult u in Spotnet in, zodat u toegang heeft tot het usenet via het Spotnet programma.

Hieronder de uitleg over hoe u het programma installeert op uw PC.

Allereerst moet u de laatste versie (v1.9.0.8) van het programma downloaden op spot-net.nl.
Zodra u dit gedaan heeft, installeert u het programma op uw PC door op de spotnet1908.exe uit de zip-file te dubbelklikken en dan zult u het volgende scherm te zien krijgen.

Handleidingen spotnet

Op dit scherm klikt u op de knop "Volgende", u kunt dan kiezen tussen een normale installatie of een portable installatie.
We raden een normale installatie aan wegens o.a. de schrijfrechten. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm en gebruik de "Volgende", "Installeer" en "Voltooien" knoppen.

Handleidingen spotnet

Na het voltooien van de instalaltie zal het scherm zich sluiten en kunt u Spotnet opstarten vanaf uw bureaublad door te klikken op het Spotnet icoontje. Als u in het laatste installatie scherm "Start Spotnet" heeft gekozen, start deze direct op.
Heeft u dit gedaan, dan krijgt u het volgende scherm te zien.

Handleidingen spotnet

Bij Provider selecteer u uw usenet provider: NewsXS (TLS) (veilige versleutelde verbinding) of NewsXS (119) (niet-versleuteld, wanneer u een VPN gebruikt):

Handleidingen spotnet

Nadat u dit geselecteerd heeft, stelt u het aantal connecties in op 8 (MiniXS) of 12 (hogere accounts).
Vul dan de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in wat u van uw usenet provider NewsXS heeft ontvangen nadat u de aanvraag en betaling van het usenet account heeft afgerond (zie onderstaand scherm).
Selecteer geen datum achter de "lege database vullen vanaf".

Handleidingen spotnet

Heeft u alles ingevuld, dan klikt u op de knop "Verbinden" en zullen de Spots opgehaald worden, dit ziet u in het laadbalkje wat getoond wordt in het Spotnet screen (zie onderstaand scherm). Let op dat dit lang kan duren, dus wacht totdat alles klaar en geladen is.

Handleidingen spotnet

Zijn alle Spots opgehaald, dan zal het laadbalkje verdwijnen en zullen alle opgehaalde Spots getoond worden in het Spotnet scherm.
Nu kunt u aan de slag met Spotnet.

Als u last heeft dat Spotnet Classic langzaam opstart vindt u er hier een oplossing voor: spot-net.nl Forum.
Ga in spotnet naar bewerken. Kies voor instellingen en dan voor externe black en whitelist en voer daar deze links in en sla op.

http://spotlist.tk/spotnet/whitelist.xml
http://spotlist.tk/spotnet/blacklist.xml
Handleidingen spotnet

Via het menu Beeld => Thema... en Beeld => Filterset... kunt u Spotnet meer naar uw hand zetten. Probeer eens wat opties uit.
Daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden in Spotnet, zoals:
- Downloadmap en Downloadknop instellen
- Zelf filters toevoegen
- Custom Filters