Handleiding Spotnet

Handleiding Spotnet

Om gebruik te kunnen maken van nieuwsgroepen, heeft u een nieuwsreader en een payserver nodig.
De nieuwsreader Spotnet is op dit moment de meest in gebruik zijnde nieuwsreader, waarschijnlijk is het programma zo populair onder de usenet gebruikers omdat het zo eenvoudig in gebruik is.

Hieronder vindt u een korte uitleg hoe u het programma kunt installeren op uw PC met behulp van de account gegevens die u ontvangen heeft van uw usenet provider NewsXS.
Deze gegevens vult u in Spotnet in, zodat u toegang heeft tot het usenet via het Spotnet programma.

Hieronder de uitleg over hoe u het programma installeert op uw PC.

Allereerst moet u de laatste versie van het programma downloaden op spot-net.nl.
Zodra u dit gedaan heeft, installeert u het programma op uw PC door op de Spotnet.exe te klikken en dan zult u het volgende scherm te zien krijgen.

Handleidingen spotnet

Op dit scherm klikt u op de knop "Volgende" en zal het programma geinstalleerd worden op uw PC.
Zodra dit gebeurd is, krijgt u het volgende scherm te zien.

Handleidingen spotnet

Zodra u op de knop "Voltooien" heeft geklikt zal het scherm zich sluiten en kunt u Spotnet opstarten vanaf uw bureaublad door te klikken op het Spotnet icoontje.
Heeft u dit gedaan, dan krijgt u het volgende scherm te zien.

Handleidingen spotnet

Bij Provider selecteer u uw usenet provider NewsXS (zie onderstaand scherm).

Handleidingen spotnet

Nadat u dit geselecteerd heeft, vult u de Gebruikersnaam en het Wachtwoord in wat u van uw usenet provider NewsXS heeft ontvangen nadat u de aanvraag en betaling van het usenet account heeft afgerond (zie onderstaand scherm).

Handleidingen spotnet

Heeft u alles ingevuld, dan klikt u op de knop "Verbinden" en zal het Spotnet screen geopend worden en zullen de Spots opgehaald worden, dit ziet u in het laadbalkje wat getoond wordt in het Spotnet screen.(zie onderstaand scherm).

Handleidingen spotnet

Zijn alle Spots opgehaald, dan zal het laadbalkje verdwijnen en zullen alle opgehaalde Spots getoond worden in het Spotnet scherm.
Nu kunt u aan de slag met Spotnet.Alhoewel Spotnet een mooi programma is dat heel eenvoudig werkt, is het al wat jaren oud en helaas niet meer bijgewerkt door de ontwikkelaar. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan bij het gebruik.
NewsXS heeft alle veel-voorkomende foutmeldingen van Spotnet verzameld en kunt u vinden op de Newsreader Foutmeldingen pagina.

Letop, als u dit programma installeert of opnieuw instelt kunt u tegen het `memory` probleem aanlopen, maar gelukkig zijn daar oplossingen voor.

Spotnet out-of-memory